Priština: Diskriminacija Crnogoraca

17:17 21. 12. 2020. FoNet | Jasmina Džabić

Priština - Predsednik udruženja Crnogoraca "Lovćen" Lazar Radulović je povodom objavljivanja Javnog poziva za plan sprovođenja mera za ekonomski oporavak nevećinskih zajednica na Kosovu, naveo da se na listi za dodelu grantova ne nalaze organizacije koje predstavljaju crnogorsku zajednicu i za to okrivio Srpsku listu da negira postojanje Crnogoraca na Kosovu.

"Kako se naglašava u samom pozivu i ono što jeste začuđujuće da u objavi preliminarne liste dobitnika granta se nalaze nevladine organizacije iz svih nevećinskih zajednica, osim organizacija koje predstavljaju crnogorsku zajednicu na Kosovu. Ovo je još jedan vid teške diskriminacije Crnogoraca pošto Srpska lista uporno pokušava da negira postojanje autentičnih crnogoraca na Kosovu", naveo je Radulović u saopštenju.

"Ono što nas posebno zabrinjava da se to radi pred očima premijera Kosova koji ne uvažava interese crnogorske zajednice i njihovih autentičnih predstavnika koje podržava zvanična Podgorica", dodaje se u saopštenju.

Ističe da će Udruženje Crnogoroca "Lovćen" i on kao predsednik tražiti prijem kod premijera Kosova kako bi dobili objašnjenje zbog čega se, kako je naveo, po ko zna koji put eliminiše autentičnost crnogorske organizacije. (kraj) lj/dpv

Share: