Ostavke Trampovih saradnika

20:35 07. 01. 2021. FoNet | Velimir Ilić

VAŠINGTON - Aktuelnog predsednika Sjedinjenih Država Donalda Trampa danas je, dan posle nereda koje su u Vašingtonu izavale njegove pristalice, napustilo nekoliko saradnika koji su podneli ili najavili svoje ostavke u administraciji američkog šefa države.

Ostavku je podneo glavni Trampov savetnik za odnose sa Rusijom Rajan Tjuli, a očekuju se ostavke još nekoliko članova Saveta za nacionalnu bezbednost, javio je Rojters, pozivajući se na izjavu neimenovanog višeg zvaničnika američke administracije.

Po oceni tog zvaničnika, koji je zahtevao anonomnost, cilj Trampovog obećanja da će 20. januara sa izabranim predsednikom SAD Džozefom Bajdenom mirno i po propsima obaviti primporedaju vlasti, delimično je bio da zaustavi još ostavki, ali to verovatno neće sprečiti mnoge zvaničnike da istupe iz administracija šefa države, koji završava mandat uz potrese nezapamećne u američkoj demokratskoj istoriji.

Ostavku je posle nereda podnela i Stefani Grišam, šefica kancelarije "prve dame" SAD Melanije Tramp i bivša šefica za odnose s medijima u Beloj kući. (kraj) vip/dpv

Share: