Zvučne bombe na Palestince

19:52 13. 01. 2021. FoNet

AKRABA - Izraelske snage ispalile su i zvučne bombe na palestinske demonstrante koji su se danas okupili zbog širenja izraelskih naselja u blizini sela Akraba severno od okupiranog grada Nablusa na zapadnoj obali, a među demonstrantima je bilo i povređenih.

Izraelske snage imale su podršku u doseljenim Izraelcima.

Palestinska novinska agencija WAFA javila je pozivajući se na očevice da su danas "brojni izraelski vojnici i doseljenici teško pretukli dvojicu palestinskih farmera koji su orali zemlju u selu Kirbet al-Tavi, nanoseći im rane po glavi".  

Reč je o jednom od više svakodnevnih incidenata izraelskih doseljenika koji su "zaplenili i preorali delove zemljišta koje pripada stanovnicima iz grada Akraba na jugu Nablusa".

Agencija navodi izjavu gradonačelnika Akrabe Faruka bani Jabera da su doseljenici iz ilegalnog naselja Git "orali zemljište u privatnom vlasništvu" na području At-Tavil na istoku grada.

Bani Jaber je dodao da je došlo do sukoba između doseljenika i vlasnika zemljišta pre nego što su izraelski vojnici intervenisali da bi zaštitili doseljenike i uhapisli lokalnog farmera Rad bani Fadela i naglasio da "vlasnici zemljišta svake godine obrađuju svoju zemlju i imaju dokumente koji dokazuju njihovo vlasništvo nad zemljom". (kraj) dep

 

Share: