Pomoć porodicama i đacima

17:00 22. 01. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

VAŠINGTON - Predsednik Sjedinjenih Država Džozef Bajden danas će potpisati dve uredbe čiji cilj je da se ubrza isplata jednokratne novčane pomoći porodicama kojima je najviše potrebna i poveća pomoć u hrani za decu kojoj su školski obroci obično glavni izvor ishrane, objavio je danas Glas Amerike.

Bajden, koji je predložio novi paket ekonomske pomoći zbog pandemije u iznosu od 1,9 hiljada milijardi dolara, pokušava da uredbama ublaži poteškoće s kojima se Amerikanci suočavaju dok se u Kongresu pregovara o njegovom predlogu.

Borba protiv pandemije korona virusa je trenutno prioritet nove administracije u Vašingtonu.

Recesija izazvana pandemijom teško je pogodila Amerikance - oko 16 miliona trenutno prima neku vrstu pomoći za nezaposlene, dok 29 miliona nema dovoljno hrane.

U prvoj uredbi, Bajden će od Sekretarijata za finansije tražiti da razmotri korake za poboljšanje isplate ranije odobrene jednokratne novčane pomoći.

"Mnogi Amerikanci suočavali su se sa problemima tokom isplate prve runde direktne novčane pomoći, a osam miliona domaćinstava nije dobilo čekove izdate u martu", navodi se u dopisu Bele kuće. (kraj) vbr/ivt/dpv

Share: