Ramina Pirova pobeda?

22:07 25. 04. 2021. FoNet

TIRANA - Prema prvim izlaznim anketama, na parlamentarnim izborima u Albaniji vodi Socijalistička partija aktuelnog premijera Edija Rame s 46,9 odsto glasova! Demokratska partija Ljuljzima Baše ima 43,5 odsto glasova.

Za razliku od Rame koji još ne izlazi s rezultatima izbora, nosilac liste Pokret socijalista za integracije Monika Kriemadi, supruga albanskog predsednika Iljira Mete, saopštila je da je ujedinjena opozicija osvojila 85 do 90 mesta, od 140 u albanskom parlamentu.

Ni vođa opozicije i najveće stranke tog bloka - Demokratske partije, Ljuljzim Baša, u prvom obraćanju posle izbora nije saopštavao rezultate, apelujući na strpljenje birača.

"Hvala svim albanskim građanima koji su izabrali promene. Ovo je jasna pobeda za albanski narod, za Savez za promene. Volja naroda je u glasačkim kutijama. Uveren sam da će brojanje uspešno zatvoriti ovaj proces. Na kraju ovog procesa Albanija pobeđuje", rekao je Baša.

Predsednik Centralne izborne komisije Ilirjan Ćelibaši pozvao je političke partije da se uzdrže od proglašavanja pobede i istakao da je proces prebrojavanja glasova tek počeo. (kraj) dep

 
Share: