Svet

Srbija

Reels

Nova odeća od stare

"Od sve stare odeće reciklažom, da bi se smanjilo zagađenje, potrebno je praviti novu odeću", izjavio je FoNetu istraživač saradnik na Tehnološkom univerzitetu u Beču Emanuel Bošmajer u okviru serijala razgovora Vidokrug o ekologiji
Vidi sve
Muke sa elastinom
Muke sa elastinom
Pamuk je bolji za životnu sredinu od poliestera, iako ni on nije u potpunosti bezazlen, rekao je FoNetu naučni saradnik na Tehnološkom univerzitetu u Beču Emanuel Bošmajer. ali je upozorio da je elastin ubedljivo najveći zagađivač.
/
Bez sistemske podrške
Bez sistemske podrške
Mentalno zdravlje dece i mladih je u priličnoj meri zapostavljeno, izjavila je FoNetu psihološkinja Tamara Džamonja Ignjatović i ukazala da tek kada se tragedije dogode shvatimo da se nešto moglo sprečiti da smo na vreme reagovali dok su problemi bili takvi da nije bilo teško pružiti pomoć.
/
PRESSEK nedelje
PRESSEK nedelje
Pregled najvažnijih događaja u Srbiji od 29. aprila do 5. maja 2024. godine. Proizvodnja Novinska agencija FoNet. Novinarka Tamara Skrozza, ton Mirjana Nikolić.
/
PRESSEK nedelje
PRESSEK nedelje
Pregled najvažnijih događaja u Srbiji od 22. do 28. aprila 2024. godine. Proizvodnja Novinska agencija FoNet. Novinarka Tamara Skrozza, ton Mirjana Nikolić.
/