Poraz Crvene zvezde

22:49 03. 12. 2020. FoNet | Ivica Strnčević

Tel Aviv - U utakmici 12. kola Evrolige, košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Tel Avivu od Makabija sa 81:76 (23:20, 18:18, 15:17, 25:21) i sa učinkom od četiri pobede i osam poraza nalaze se na 13. mestu.

To je treći uzastopni poraz crveno belih, a četvrti u poslednjih pet utakmica u Evroligi, dok je Makabi pobedom uspeo da prekine seriju od tri poraza zaredom.

Crvena zvezda je imala šansu da izbegne poraz, ali je, po ko zna koji put ove sezone, odigrala loše završnicu i svojim greškama je omogućila domaćinu da slavi.

Izabranici Saše Obradovića i večeras su imali dosta problema u organizaciji napada i utakmicu su završili sa samo deset asistencija, dve manje nego izgubljenih lopti. Osim toga, nedostajalo je i energije, pa je Makabi ostvario prednost u skoku sa deset uhvaćenih lopti više.

Uprkos tome, Zvezda je četiri minuta pre kraja imala minimalnu prednost, ali su onda usledile greške u odbrani i Makabi je sa tri vezane trojke napravio seriju od 9:1 i poveo sa 78:71, čime je utakmica bila rešena.

U narednom kolu Zvezda će 10. decembra ugostiti Olimpijakos. (kraj) is/dpv

Share: