Nedelja (ne)plodnosti

12:53 30. 10. 2020. FoNet | Jasmina Džabić

BEOGRAD - Udruženje "Šansa za roditeljstvo", zajedno s Evropom i svim evropskim udruženjima koje se zalažu za poboljšanje uslova lečenja neplodnosti, obeležava Nedelju (ne)plodnosti pod sloganom #jačizajedno!

Tim povodom, Udruženje je raspisalo konkurs za najlepšu VTO priču u Nedelji neplodnosti, tako da svi koji žele da napišu svoju VTO priču, motivišu druge da nastave svoju borbu za bebu, osvoje titulu najlepše priče i zanimljivu nagradu - mogu da pošalju priče od 2. do 8. novembra na imejl vtoprica©sansazaroditeljstvo.org.rs.

Evropska Nedelja (ne)plodnosti je pokrenuta 2016. s ciljem da se što više govori o problemu neplodnosti u Evropi, a glavni organizator je evropsko krovno pacijentsko udruženje Fertility Europe sa sedištem u Briselu.

Evropa ove godine poziva na jednakost u pristupu procedurama za lečenje neplodnosti širom Evrope, ali i na bolju informisanost.

U Srbiji, Udruženje "Šansa za roditeljstvo" obeležava ovu Nedelju s posebnim ostvrtom na pitanje donacije reproduktivnih ćelija i embriona kod nas.
(kraj) lj/ivt/nm

Share: