Kon: Beograd katastrofalno!

22:23 19. 11. 2020. FoNet | Velimir Ilić

Novi Sad - Mi jesmo u kritičnoj situaciji, posebno u Beogradu, gde je iz vanredne prešla u katastrofalnu, jer nemamo prostora da primamo pacijente, pa se oni prevoze u druga mesta, izjavio je večeras član Kriznog štaba Predrag Kon i ukazao se rast broja obolelih registruje i u unutrašnjosti, tako da je mali broj mesta u Srbiji gde situacija nije vanredna.

"To je nešto što govorimo već nedelju dana, a mesec i po dana najavljujemo da će do ovoga doći. Video se potencijal virusa, daleko brže raste broj obolelih nego što je bilo na samom početku, u prvom talasu. Još ima prostora do takozvanog 'italijanskog scenarija' i elastičnost našeg zdravstvenog sistema je nešto što je izuzetno" rekao je Kon u emisiji Pravi ugao radio-televizije Vojvodine (RTV).

On je naglasio kako je grupa direktora svih kovid bolnica, na čelu sa ministrom zdravstva, napravila takav sistem otvaranja novih bolnica i proširivanja kapaciteta kakav on nigde nije video, niti učio o njemu, ali koji funkcioniše.

"Mislim da nećemo doći u situaciju da se neko vrati, a da ne može da mu se pruži pomoć. Verovatno može da se desi da bude brže otpuštanje obolelih od kovida", rekao je Kon.

Koliko ja znam, naveo je Kon, do sada niko nije vraćen sa ulaza u bolnicu, ali i sam transport pacijenata je rizičan, situacija je vrlo teška i ozbiljna. (kraj) vip/dpv

Share: