Policijski čas prošlost

17:53 22. 02. 2021. FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - Epidemiolog Predrag Kon kaže da je medicinski deo Kriznog štaba saglasan da ne sme da se dogodi naglo povećanje broja zaraženih, ali i da može da se razmatra pooštravanje mera. Međutim, kako navodi, policijski čas više neće biti tema razgovora.

Kon je potvrdio za RTS da će sednica Kriznog štaba biti održana u sredu, i da je povod pogoršanje epidemiološke situacije. Na pitanje šta će Krizni štab predložiti u sredu, Kon kaže da su ključne teme zabrana okupljanja i radno vreme.

"Rekli smo još u januaru da je rizik produženi praznični vikend, i da je onaj ko otputuje negde u povećanom riziku, uključujući i zimovanja", objasnio je dr Kon i dodao da sada postoji realni osnov da medicinski deo Kriznog štaba preporuči pooštravanje mera.

U beogradskim srednjim školama je, napominje, primećen veći broj slučajeva zaraze, ali su to i dalje relativno niski brojevi. Na pitanje šta će biti predlog Kriznog štaba u sredu, Kon je odgovorio da se mora razmišljati o školama" uz opasku da je Izrael zatvorio škole. (kraj) mr/nm

Share: