Srbija najotvorenija zemlja

19:45 13. 04. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Savetnik predsednika Srbije Dragutin Matanović poručio je danas da predsednik Republike Aleksandar Vučić nikada neće priznati Kosovo, niti će se Srbija pridružiti bilo kakvim akcijama koje bi išle na štetu Rusije.

Matanović je na promociji knjige "Zapisi Balkanista", u izdanju Službenog glasnika, podsetio da je ruski predsednik Vladimir Putin u više navrata podvukao da je Rusija svesna da je Srbija na putu ka Evropskoj uniji, ali da neguje prijateljstvo sa Rusijom.

Jedan od autora knjige Oleg Bondarenko naveo je da je Srbija trenutno najotvorenija zemlja u Evropi, u kojoj je moguće govoriti otvoreno o svemu, pa i o ruskoj politici.

Kada bi se govorilo o nekim novim odnosima u svetu između globalnih sila, Srbija bi bila pravo mesto za to, jer je sa svima zadržala dobre odnose, ocenio je on.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je ocenio da je knjiga još jedno podsećanje na bratsvo srpskog i ruskog naroda kroz istoriju, bez obzira na međusobne globalne interese. (kraj) is/ivt/dpv

Share: