Preminuo Milan Anđić

19:13 20. 10. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Dugogodišnji novinar, sportski reporter Radio Beograda Milan Anđić preminuo u je 74. godini, saopštila je Radio-televizija Srbije.

Anđić je bio prepoznatljiv po prenosima fudbalskih utakmica i bio je jedan od novinara koji su radili u vreme najveće popularnosti emisije "Vreme sporta i razonode", javljajući se sa stadiona širom stare Jugoslavije.

Rođen je u Gacku 1948. godine, a diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Za vreme studija novinarsku karijeru započeo je u listu "Student" krajem šezdesetih godina, da bi 1972. godine došao u Radio Beograd. Kratko vreme radio je u privrednoj rubrici, a zatim do penzionisanja u Sportskoj redakciji Prvog programa. Od 1996. do 2000. godine bio je urednik rubrike.

Anđić je izveštavao sa brojnih domaćih i međunarodnih takmičenja prateći fudbal, boks, rukomet i biciklizam. Više od decenije izveštavao je sa Biciklističke trke Kroz Jugoslaviju, a pratio je brojna evropska i svetska prvenstva u rukometu.

Izveštavao je i s Olimpijskih igara u Atlanti 1996. i svetskog prvenstva u fudbalu 1998. godine u Francuskoj.

Dobitnik je nagrade za životno delo Udruženja sportskih novinara Srbije i zlatnog mikrofona Udruženja sportskih novinara Beograda.

Vreme i mesto sahrane Milana Anđića biće saopšteni naknadno. (kraj) is/dpv

Share: