Nismo vas tako vaspitale

18:37 14. 02. 2022. FoNet | Desk

BEOGRAD - Samostalni sindikat predškolskog vaspitanja i obrazovanja održao je danas protest ispred Vlade Srbije ističući niz zahteva među kojima je i povećanje cene rada zato što su im zarade "dva ipo puta manje od proseka".

Oko 500 demonstranta se okupilo ispred zdanja Ministarstva prosvete, a potom su otišli do Vlade Srbije, ističući transparent "Nismo vas tako vaspitale".

Sindikat traži da resorno ministarstvo obaveže Pedagoški fakultet u Užicu na izdavanje potvrde o ekvivalenciji akademskog zvanja master, kao i da predškolske ustanove budu zatvorene od danas do 18. februara, "kako bi se uticalo na ukupnu epidemiolšku stituaciju i pokušao da se smanji broj zaraženih".

U saopštenju je navedeno da vaspitači traže povećanje cene rada iz budžetskih rezervi, isplatu toplog obroka i regresa zaposlenima sa minimalnom zaradom, poštovanje zakonskog normativa o broju upisane dece u gurpi i omogućavanje "povoljnih uslova za kupovinu stanova, po modelu vojske, policije i mladih bračnih parova". (kraj) dep/dpv

Share: