Opstruiranje procesa?

16:28 15. 03. 2021. FoNet | Jasmina Džabić

IVANJICA - Suđenje za tragediju u vojnoj fabrici "Milan Blagojević" u Lučanima po četvrti put je odloženo u Osnovnom sudu u Ivanjici, jer je generalni direktor Radoš Milovanović podneo lekarsko uverenje da je bolestan, što je izazvalo burno reagovanje oštećenih porodica i njihovih advokata koji smatraju da se sve vreme opstruira proces.

Sudija Ljubiša Tomićević rekao je da je podnesak o bolesti generalnog direktora "Namenske" podnet u petak i da je zato suđenje odloženo "jer, po zakonu, sva trojica okrivljenih moraju da prisustvuju pretresu da bi on mogao da se održi".

Milovan Milivojević, otac nastradalog Milomira, kaže da se suđenja odlažu kako se ne bi saznala puna istina. On tvrdi da je Milovanović, u danu kada je podnesak stigao u Sud u Ivanjici, viđen u krugu fabrike.

„Iz fabrike je podnet podnesak. Stigao je u Sud oko deset sati. On je došao na radno mesto, verovatno popio i kafu, i onda su podneli podnesak u Sud. Danas sam 119. put u ovom sudu. Moja porodica i ja. Da li to neko veruje“, kaže Milivojević.

Pored Radoša Milovanovića, za nesreću u lučanskoj fabrici, u kojoj su 14. jula 2017. godine, posle eksplozije baruta, poginuli radnici Milomir Milivojević (25) i Milojko Ignjatović (55), optuženi su Vladimir Lončarević, rukovodilac pogona Raketna goriva u kome se dogodila nesreća, i Tomo Stojić, rukovodilac sektora Bezbednost i zaštita na radu. (kraj) lj/nm

Share: