Izgradnja regionalnog tržišta

17:00 05. 10. 2020. FoNet | Leposava Čolić

Tirana - Komorski investicioni forum zapadnobalkanske šestorke (KIF ZB6) na današnjoj sednici Upravnog odbora u Tirani osnovao je Poslovni savet, koji će u ime 400.000 kompanija koje okuplja zajednička regionalna komora na terenu pratiti otklanjanje prepreka za uspešnije privređivanje unutar regiona i sa Evropskom unijom.

O tome će, kako se navodi u saopštenju Privredne komore Srbije, redovno informisati zapadnobalkanske vlade, predlažući mere koje će privrednicima olakšati poslovanje i smanjiti troškove.

Članovi novoosnovanog Saveta su istaknuti privrednici, regionalni biznis lideri, iz svih šest zapadnobalkanskih ekonomija i gotovo svih proizvodnih i uslužnih sektora, kao i predstavnici velikih poslovnih sistema.

Predsednike šest regionalnih komora, članica Komorskog investicionog foruma, danas će primiri albanski premijer Edi Rama, a potom će razgovarati i sa ministarkom finansija i ekonomije Anilom Denaj.

Predsednik PKS i KIF ZB6 Marko Čadež izjavio je u Tirani da će osnivanjem Poslovnog saveta, u čijem sastavu su vlasnici i menadžeri 16 velikih poslovnih sistema koji imaju kompanije i poslovne operacije u celom regionu, obezbediti još aktivnije učešće poslovne zajednice u izgradnji zajedničkog regionalnog tržišta i jedinstvene investicione destinacije na Zapadnom Balkanu i uspostavljanju čvršćih regionalnih ekonomskih relacija. (kraj) is/lč/dpv

Share: