Autoput Beograd - Sarajevo

17:35 13. 04. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović razgovarao je danas sa ministrom komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine Vojinom Mitrovićem o izgradnji autoputa Beograd - Sarajevo, obnovi graničnog prelaza Kotroman-Vardište i izgradnji aerodroma u Trebinju.

Procenjena vrednost projekta izgradnje autoputa na teritoriji Srbije je 1,05 milijardi evra, a uzimajući u obzir i vrednost izgradnje na teritoriji BiH, ukupna vrednost je oko dve milijarde evra, navodi se u soapštenju.

U okviru projekta radi se na dve deonice, Sremska Rača-Kuzmin sa mostom preko reke Save, dužine 18 kilometara i Požega-Kotroman, dužine 60 kilometara.

Ministri su razgovarali i o dinamici radova i infrastrukturnoj povezanosti Srbije sa BiH kroz projekat izgradnje brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica, rekonstrukciji i održavanju međudržavnih mostova, o izgradnji novog graničnog prelaza na lokaciji Sremska Rača i rekonstrukciji graničnog prelaza na lokaciji Kotroman – Vardište, što bezbednijem plovnom putu i čišćenju korita reke Save kao i planiranoj izgradnji aerodroma u Trebinju. (kraj) vip/ivt/dpv

Share: