Priznanje Vladi Srbije

00:13 27. 09. 2021. FoNet | Desk

Novi Sad - Vlada Republike Srbije, Dom zdravlja Novi Sad i profesor dr Simeon Oka, dobitnici su priznanja "TOP ENERGY 2021" za najuspešnije projekte u oblasti energetike u jugoistočnoj Evropi, koja će u utorak 28.septembra biti dodeljena na svečanom otvaranju dvodnevnog međunarodnog foruma "Energetika Srbije - postpandemijski iskorak ka budućnosti".

Kako je saopšteno, XIV Međunarodni forum o čistim energetskim tehnologijama održava se pod pokroviteljstvom Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, u organizaciji Instituta za evropske poslove INEA iz Dizeldorfa i Fakulteta tehničkih nauka Novi Sad, i koorganizaciji Privredne komore Vojvodine, kompanije BK Tesla i Udruženja termičara Srbije.

 

 

 

Vlada Srbije dobitnik je priznanja za "izuzetan strateški iskorak ka obezbeđenju nacionalne i regionalne energetske bezbednosti u decenijama koje dolaze izgradnjom projekta 'Balkanski tok', kao dela azijsko-evropskog gasovoda 'Turski tok'".

Profesor dr Simeon Oka laureat je priznanja "za sveukupni višedecenijski naučni rad u Institutu za nukearne nauke Univerziteta u Beogradu i pokretanje 1994. godine i višedecenijsko uređivanje jednog od najuglednijih međunarodnih naučnih časopisa Thermal Science”.Domu zdravlja Novi Sad priznanje je pripalo za "izuzetan uspeh u realizaciji rekonstrukcije, infrastrukturne i tehnološke modernizacije i postignuća u energetskoj efikasnosti javnih objekata zdravstva u Republici Srbiji".

Priznjanja biti uručena u prisustvu predstavnika Vlade i institucija Srbije i AP Vojvodine, predstavnika zemalja regiona, akademskih institucija, najuspešnijih kompanija iz oblasti energetike, predstavnika međunarodnih organizacija i diplomatskog kora.

Savet Foruma o čistim energetskim tehnologijama u saopštenju ističe da će Forum dati dodatni doprinos sprovođenju usvojene evropske vizije energetske budućnosti 2050, boljoj primeni poslovnih projekata i integraciji regionalnih potencijala.

Dodatno će doprineti i jačanju međusobnih odnosa i energetske bezbednosti Srbije i zemalja jugoistočne Evrope u postpandemijskom periodu, navodi se na kraju saopštenja. (kraj) def

 

Share: