Investicije 17 milijardi evra

18:52 27. 09. 2021. FoNet

BEOGRAD - Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović istakla je danas u razgovoru sa delegacijom kompanije Behtel, koju predvodi predsednik kompanije za infrastrukturu Šon Keni, da je ta kompanije dobrodošla da investira u Srbiji, nakon uspešne saradnje u izgradnji Moravskog koridora, saopštilo je Ministarstvo.

"Srbija ima najbolji investicioni ambijent, prepoznati smo kao zemlja koja može da ima najviše investicija i u budućnosti, a energetika je oblast u kojoj će se najviše ulagati. Vrednost projekata novog investicionog plana je 17 milijardi evra, od čega će više od deset milijardi biti za obnovljive izvore energije, za nove hidroelektrane, vetroparkove, kao i solarne elektrane. Doneli smo nove zakone, pripremamo i prateća strateška dokumenta. To je osnova naše vizije o zelenoj Srbiji. Energetska sigurnost i nezavisnost, uz korišćenje zelene energije", rekla je Mihajlovićeva. 

Ona je dodala da novi Zakon o korišćenju obnovljivih izvora energije predstavlja osnovu za novi investicioni okvir, kao i da postoji prostor za saradnju sa "Behtelom" u realizaciji projekata u izgradnji novih hidroelektrana, vetroelektrana i solarnih elektrana. (kraj) dep

Share: