Imamo gas za dva meseca

09:06 05. 10. 2022. FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - U ovom trenutku u Mađarskoj skladištimo 380 miliona kubnih metara gasa, i sa 280 miliona kubnih metara koliko imamo u Banatskm dvoru, skladišta su puna do vrha, sve i da se desi najgori scenario, imaćemo dovoljno gasa za dva meseca za građane i privredu, izjavio je danas za TV Prva ministar finansija Siniša Mali.

Danas na računu imamo 270 milijardi dinara, udeo javnog duga u BDP je 54 odsto - sigurno smo stabilniji i bezbedniji nego neke druge zemlje, i trudimo se da se kriza ne oseti, rekao je Mali odgovarajući na pitanje o oceni predsednika Srbije Aleksandra Vučića da bi za šest meseci mogli da izgubimo sve što smo stvorili u proteklih 10 godina.

"Mi smo mnogo uradili. Počeli smo teške reforme 2014. godine, ali smo u međuvremenu napravili neke rezerve - rastu nam BDP, investicije, zaposlenost, danas je prosečna plata 623 evra a nezaposlenost je 8,4 odsto, imamo jake javne finansije i budžet, a kroz niske cene struje i gasa mi podržavamo domaćinstva i kompanije", rekao je Mali i naglasio da ponovo država preuzima teret krize na sebe. (kraj) vbr/mr/dj

Share: