Izbori 2024

Promene preko potrebne

18:53 28. 05. 2024. FONET | Katarina Tomović

BEOGRAD - Kandidat za gradonačelnika Beograda liste "Mi snaga naroda - prof. dr Branimir Nestorović" Borislav Antonijević rekao je danas FoNetu da, prema rezultatima istraživanja i reakcijama ljudi, tu listu na izborima 2. juna očekuje dosta više glasova nego na izborima u decembru, ali da sigurno to neće biti dovoljno za samostalno formiranje vlasti.

On je u predizbornoj izjavi kazao da ta lista ostaje pri onome što je tvrdila i u decembru, a to je da nema postizbornih koalicija, kao ni predizbornih.

Komentarišući izborne uslove, Antonijević je naglasio da je katastrofalno što je dopuštena promena izbornog zakona usred raspisanih beogradskih izbora, kao i skraćenje roka raspisivanja izbora sa 45 minimalnih na 30 dana.

Kako je napomenuo, nema potrebe ni da komentariše to što su izbori raspisani uoči praznika.

Sve je nelegitimno, nedemokratski i sigurno ne u duhu unapređenja bilo kakvih izbornih uslova, ocenio je Antonijević.

Kada je reč o programskim prioritetima njegove liste, Antonijević je naglasio da je potrebno krenuti od promena sistema po kome radi gradska uprava.

Prema njegovim rečima, potrebno je uvesti sistem odgovornosti od vrha, tako da se zna koja je odgovornost gradonačenika i svih zaposlenih u gradskoj upravi.

"Ako budemo postavili sistem onako kako treba, nećemo imati situaciju koju smo imali da se odgovornost prebacuje sa jednog na drugog i na kraju građani Beograda da ne znaju ko je odgovoran", uveren je Antonijević.

Kako je ukazao, građani Beograda moraju da budu učesnici transparentnog vođenja grada, da znaju koliko koji projekat košta, zašto toliko košta, da li postoje modeli da se to uradi drugačije i kako to treba da bude urađeno.

Poručio je biračima da u što većem broju izađu na izbore i da glasaju za onu opciju koja im se čini da može da donese promene u Beogradu, jer su "definitivno promene preko potrebne". (kraj) zvs/kt

Share: