I investicija i ušteda

15:33 16. 11. 2022. FoNet | Desk

BEOGRAD - Banca Intesa, članica Intesa Sanpaolo grupe, proširila je svoju ponudu proizvoda i usluga namenskim kreditima za kupovinu i ugradnju tehnologija za unapređenje energetske efikasnosti stambenih objekata. Sredstva u iznosu od 5 miliona evra obezbedila je iz programa za zeleno finansiranje za Zapadni Balkan (GEFF II) Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Kroz podršku ulaganjima u ugradnju zelenih tehnologija iz ove kreditne linije, Banka će omogućiti klijentima, fizičkim licima, da, uz dugoročne i trajne uštede u svom domu, ostvare i do 20% povraćaja investicije. 

„Vodeći se principima ESG poslovanja kao strateškim opredeljenjem, našu dugogodišnju, uspešnu saradnju s Evropskom bankom za obnovu i razvoj sa zadovoljstvom nastavljamo kroz realizaciju programa za zeleno finansiranje domaćinstava. Posebno mi je drago da uz mogućnost  finansiranja investicije za unapređenje energetske efikasnosti  putem novog kreditnog proizvoda klijentima obezbeđujemo i značajne finansijske benefite i zajedno doprinesimo zaštiti životne sredine. Zahvaljujući ovakvom proizvodu verujem da ćemo pružiti dodatni podsticaj i podršku sveukupnim nastojanjima smanjenja i optimizacije potrošnje energenata  u novonastalim, aktuelnim okolnostima'', rekao je član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje za stanovništvom i malim biznisom Banca Intesa Željko Petrović.  

Kao novi proizvod pod okriljem koncepta Kruga održivih ideja, na kom Banka zasniva projekte odgovornog i održivog poslovanja, kredit za unapređenje energetske efikanosti namenjen je ulaganjima u postavljanje izolacije, ugradnju novih prozora, vrata, toplotnih pumpi, solarnih grejača vode, kotlova na biomasu ili gas, zamenu rasvete, kao i primenu drugih energetski efikasnih rešenja za domaćinstva.

 

Sredstva kojima se finansiraju ulaganja u okviru EBRD kreditne linije za zeleno finansiranje (GEFF) obezbedile su Evropska unija, Savezno Ministarstvo Republike Austrije i Investicioni okvir za Zapadni Balkan.

Banca Intesa ad Beograd, članica grupe , je vodeća banka na domaćem tržištu, pouzdan partner za 1,34 miliona klijenata, fizičkih i pravnih lica. Sa ukupnom aktivom od 7 milijardi evra, ukupnim depozitima klijenata od 5 milijarde evra i kapitalom u iznosu od 900 miliona evra,

Banca Intesa predvodi listu najuspešnijih banaka u Srbiji.

Zahvaljujući jedinstvenom spoju digitalizacije poslovnih procesa i razvijene mreže od 147 ekspozitura širom Srbije, kao i stalnoj usmerenosti na potrebe građana i privrede, inovativnim proizvodima i usluzi najvišeg kvaliteta, banka ostvaruje stabilne rezultate u svim oblastima poslovanja.

EBRD je vodeći institucionalni investitor u Srbiji. Banka je uložila više od 7,6 milijardi evra u državi do sad. Fokus banke u Srbiji je na razvoj privatnog sektora, unapređenje javnih komunalnih preduzeća i omogućavanje tranzicije države ka zelenoj ekonomiji.

Share: