Udvostručeni prihodi

15:44 25. 10. 2024. FoNet | d

BEOGRAD - Hisense, globalni brend televizora i potrošačke elektronike, povodom obeležavanja 55. godišnjice postojanja predstavio je ambiciozne ciljeve za budućnost.

Uz dosadašnja bitna dostignuća, Hisense je izdvojio podatak da je po inostranoj poslovnoj zaradi za fiskalnu 2023. godinu premašio 12,2 milijarde dolara. 

Tokom poslednjih pet godina Hisense je značajno proširio globalno prisustvo i postigao brojne tržišne uspehe. Ključni faktori rasta u segmentu TV ekrana i uređaja bili su integracija AI čipova koji poboljšavaju kvalitet slike i akvizicija SanDen korporacije.

To je pomoglo širenje na nova tržišta i unapređenje tehnologije, zahvaljujući čemu se inostrana zarada Hisense Grupe od 2019. udvostručila, a u 2023. godini prihod je premašio je 28,7 milijardi dolara. 

Predsednik Hisense Grupe, Đija Šaokijan, povodom 55. godišnjice predstavio je buduće ciljeve, uključujući inovativne modele razvoja, održivost i globalno proširenje brenda.

„Nastavljamo da jačamo konkurentnost tehnologijom i proizvodima, snažno se oslanjajući na multikulturalnost i integraciju različitosti naših zaposlenih. Istovremeno, radimo na jačanju globalne konkurentnosti“, rekao je Đija. „Hisense će nastaviti jak razvoj brenda i ne samo to, želimo da budemo svetski lider, zbog čega ćemo se posebno fokusirati na uređaje visoke klase i na najveća tržišta“. 

Stavljanjem inovacija u centar planova za budućnost, Hisense približno pet odsto godišnjih prihoda opredeljuje za istraživanje i razvoj, a trećinu te investicije usmerava na razvoj inovacija.

Prioritet kompanije su potrebe potrošača i njihovo zadovoljstvo. Hisense želi da ponudi uređaje i tehnologiju koji im zaista olakšavaju život i pružaju vrednost.

 Danas Hisense ima 36 industrijskih parkova, 30 R&D centara i 64 inostrana predstavništva.

Formira 5+1 mrežu koja pokriva Evropu, Severnu i Južnu Ameriku, Jugoistočnu Aziju, Bliski Istok, Afriku i Kinu. Sledeći veliki cilj je stvaranje Kompanije od jednog veka i dalje jačanje i razvoj brenda. Hisense je istinski posvećen poboljšanju korporativnog upravljanja, usklađenog sa svetskim praksama i raznolikog upravnog odbora. (kraj) dep/dj

Share: