Savremeni Tucović ili Pašić

15:25 19. 12. 2020. FoNet | Bojan Bednar

Beograd - Režiser Goran Marković ocenio je da je društvu neophodno resetovanje, što podrazumeva "pobunu i novi početak", a da Srbiji treba savremeni Dimitrije Tucović ili makar Nikola Pašić kako bi uredili državu kao da se to radi po prvi put, saopštio je danas Ujedinjeni granski sindikat (UGS) Nezavisnost.

Marković je za portal UGS Nezavisnost rekao da ljudima, "polako, strpljivo, zbog naših unuka", treba objasniti šta je to demokratija i čemu služi.

On je rekao da je Tito bio "surov prema protivnicima" ali da je, na drugoj strani, "forsirao operetski pristup stvarnosti" i da je sve u isto vreme bilo "i strašno i tra-la-la".

Za razliku od njega, "Milošević je bio morbidno mračan i prilično glup u politici koju je vodio i koja nas je, na kraju, dovela do katastrofe".

Vučić je, po Markovićevoj oceni, "krajnje primitivan i sumanut, jako loša kombinacija".

Za Markovića je "petooktobarski interegnum" poguban promašaj.

"Promašaj stoleća. Napirlitane bitange su upropastile narodni bunt koji nas je mogao odvesti do slobode i civilizovanog društva. Sve je to otišlo do đavola, do Vučića", izjavio je Marković.

Na pitanje koliko može da traje zaglupljivanja naroda i hajka na umetnike, novinare, naučnike i sve druge koji slobodno misle, on je odgovorio da je ta granica blizu. (kraj) bdb/dpv

Share: