Kazniti zbog prisluškivanja

12:47 07. 01. 2021. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije (DSS) ocenila je danas da najnovija afera "Prisluškivanje" pokazuje na ozbiljne propuste u službama bezbednosti i ne bi smela da ostane nerazrešena, bez odgovora i kazni za odgovorne.

Afera "Prisluškivanje" s pravom je uznemirila javnost, jer prisluškivanje predsednika Republike i najviših državnih funkcionera predstavlja napad na državu, a njena dugotrajnost ukazuje na ozbiljne propuste službi bezbednosti Srbije, Bezbednosno - informativne agencije, Vojnobezbednosne agencije, ali i Ministarstva unutrašnjih poslova, ocenjeno je u saopštenju DSS.

Stav te stranke je da ova afera "ne bi smela da ostane nerazrešena do najsitnijih detalja i da odgovorni da ostanu nekažnjeni, bez obzira o kome se radi, jer nije u pitanju samo opravdana znatiželja građana, već krajnje ozbiljna situacija kojom je na ispit stavljena sposobnost države da se štiti od udara na same njene temelje".

Od Saveta za nacionalnu bezbednost DSS traži da Biro za koordinaciju,u skladu sa svojim nadležnostima, oformi mešovitu radnu grupu i specijalni tim za sprovođenje istrage čiji bi zadatak bio da utvrdi ko je i po čijem nalogu organizovao i operativno sproveo prisluškivanje najviših državnih zvaničnika. (kraj) vip/dpv

Share: