Ko prisluškuje predsednika?

19:09 20. 01. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Posle saopštenja Ministarstva unutrašjih poslova da su predsednik Republike i njegova porodica nelegalno prisluškivani, zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović zatražio je danas odgovor na pitanje ko je to radio i ponovio da javnost treba da dobije na uvid te snimke.

U saopštenju se podseća da je MUP Srbije objavio da je radna grupa, koju je osnovao ministar Aleksandar Vulin, utvrdila da su predsednik Republike Aleksandar Vučić i članovi njegove porodice nelagalno prisluškivani.

"Isto je tvrdio i predsednik, koji nije odgovorio na pitanja koja treba da objasne da li je on razgovarao sa ljudima osumnjičenim za najteža krivična dela, pa u skladu sa tim ne može više da bude predsednik, ili su zakon prekršili policajci, tužilaštvo i sud", naglasio je Stefanović.

U cilju konačnog rasvetljavanja ove afere, od MUP, Radne grupe i Tužilastva za organizovani kriminal, kome su navodno prosledili nekakav izveštaj, tražim da odgovore ko je nezakonito prisluškivao predsednika Republike i članove njegove porodice, istakao je on. (kraj) is/ivt/dpv

Share: