Optimista sam

20:52 20. 01. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš izjavio je danas da je optimista da će prava opozicija doći do zajedničkog stava za nastup u dijalogu sa vlašću o izbornim uslovima uz posredovanje Evropske unije, ali je pitanje da li će ti razgovori početi i završiti se na vreme, kako bi dogovoreno bilo i primenjeno.

Ponoš je za televiziju Nova S rekao da izjavu izvestioca Evropskog parlamenta Vladimira Bilčika da su potrebni uslovi za fer izbore u Srbiji tumači kao priznanje da su junski izbori bili neregularni i da bi ih trebalo ponoviti, što je potvrda ispravnosti i uspeha bojkota.

Ako opozicija ne može da se dogovori o platformi i o dva imena koja bi je zastupala, onda ne bi trebalo ni da idemo na izbore. To bi bilo polaganje ispita zrelosti opozicije – da li možemo da se okupimo oko dva imena, rekao je Ponoš.

Ponoš je dodao da je realno naći prelazne forme za ključne stvari za tri perioda – dijalog koji bi trebalo da do određenog roka da rezultat, period do izbora, između šest i devet meseci, tokom kojeg bi se dogovoreno primenilo, i na kraju kako izgleda sam izborni dan uz razdvajanje izbora na različitim nivoima, saopštila je Narodna stranka. (kraj) is/ivt/dpv

Share: