Pajtić i Samardžić pregovarači?

19:19 04. 02. 2021. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Potpredsednica Narodne stranka Sanda Rašković Ivić izjavila je danas kako je sigurna da će opozicija naći zajednički jezik i dogovoriti se o nastupu u dijalogu o izbornim uslovima i da će poslati dva pregovarača, a da Narodna stranka smatra da bi profesori Bojan Pajtić i Slobodan Samardžić bili odlični pregovarači.

Ona je rekla da Pajtić i Samardžić imaju iskustva u politici i pregovaranju, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

"Pajtić je profesor prava i mislim da bi on bio veoma dobar, jer bi trebalo poslati nekoga ko je pravno i politički potkovan, a ne političkog lidera. Nama kao medijatore šalju ljude koji su bivši evropski parlamentarci i koji imaju iskustva i u pregovaranju i u medijacijama", oceneila je Rašković Ivić ZA N1.

Ona je rekla da su oslobađanje medija, razdvajanje izbora, zabrana funkcionerske kampanje i kontrola finansiranja kampanje tačke oko kojih bi opozicija mogla da se dogovori i da zajednički nastupi u dijalogu.

"Režim od dijaloga želi da napravi masovku i da tu bude 'i kuso i repato', odnosno da okupi svu moguću opoziciju kako se od kakofonije ne bi čulo ko šta govori. Mislim da će bojkot opozicija uozbiljiti stvar. Narodna stranka je u bliskom kontaktu sa Skupštinom slobodne Srbije i mi smo zajedno poslali jedan dokument, koji će biti ukršten sa dokumentom SSP i DS i sigurna sam da ćemo naći zajednički jezik", rekla je Rašković Ivić.

Na pitanje da li bi pregovarač kasnije mogao da postane lider opozicije, Sanda Rašković Ivić je odgovorila da to "nisu povezane stvari" i da uloga pregovarača nije automatski put ka vođenju liste za paramentarne izbore.

Upitana o pohvalama srpskim vlastima koje je izrekao predsednik Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister, Rašković Ivić je dogovorila da "nije impresionirana kada Mekalister pohvaljuje bilo koga iz režima u Srbiji, jer je on sa režimom u najboljim mogućim odnosima i on nije realan u toj celoj stvari". (kraj) vip/lč/dpv

Share: