Najveći udar od "Sablje"

21:24 04. 02. 2021. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je večeras da su borba protiv mafije, organizovanog kriminala i korona virusa ključni prioriteti Vlade u kojima je najviše postignuto, na šta je posebno ponosna.

"Drago mi je što i mnogi novinari koji to prate i analitičari prepoznaju da je ovo najveći udar organizovanom kirminalu još od operacije 'Sablja' koja je tada bila podstaknuta ubistvom premijera, a ova akcija je podstaknuta namerom da iskorenimo organizoavni kriminal", rekla je Brnabić u emisiji "Četvrkom u 9" Radio-televizije Srbije (RTS).

Brnabić je rekla kako "tajming nije namešten da bude u prvih 100 dana Vlade" jer "operativni rad i tužilaštva i MUP i BIA i drugih koji su u to uključeni traje mesecima unazad" i da je akcija "rezultat timskog rada".

"Ovo nije poslednja stvar - ovo je početak. Postoje još neki gradovi u kojima treba da se obračunamo sa organizovanim kriminalom, poput Subotice, Vranja i drugih", poručila je Brnabić i rekla kako je cilj da "Srbija bude bezbednija i sigurnija zemlja".

Ona je, komentarišući jutrošnje hapšenje osumnjičenih za teška krivična dela - od ubistava i otmica, do iznuda i trgovine drogom, rekla da su to "zločini kakvi su nezamislivi za jedan normalan mozak", ali da je "izuzetno teško naći dokaze". (kraj) vip/dpv

Share: