Dug prema istini i zemlji

17:18 16. 09. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Bivši Zaštitnik građana i predsednički kandidat Saša Janković izjavio je danas FoNetu da jedini dug i obavezu ima prema istini i zemlji, a ne prema režimu ili opoziciji, ističući da ga je dobro razumeo svako ko je čuo njegov intervju za podkast portala Nova.rs, koji je izazvao brojna reagovanja u javnosti.

Janković ukazuje da ga je, nekoliko minuta posle intervjua, Dragan J. Vučićević javno pozvao da kaže koji mu je ambasador to rekao, a onda je Aleksandar Vučić počeo da tumači njegov intervju.

Nisam hteo da odgovaram na to i da im dajem na značaju. Nažalost, danas su Srđan Škoro i Dragan Đilas uradili istu stvar - zahtevaju da kažem o kojem se ambasadoru radi i tumače da će, ako to ne uradim, značiti da podržavam Vučića, ukazao je Janković.

On razume da ljudi koji se bave politikom imaju legitimne interese, ali podseća da je izašao iz politike i napominje da ne namerava da se vraća.

Nemam bilo kakav dug ili obavezu prema režimu, niti opoziciji, objasnio je Janković i naglasio da jedinu obavezu ima prema istini i zemlji. (kraj) zvs/ivt/dpv

Share: