Srbija ceni podršku

10:51 03. 06. 2022. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas s ministrom spoljnih poslova Grčke Nikosim Dendijasom, kojem je zahvalio na doslednom stavu zvanične Atine i poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, kao i na trudu koji ulaže tokom predsedavanja Procesu saradnje u jugoistočnoj Evropi.

Srbija visoko ceni i kontinuiranu grčku podršku evrointegracijama Srbije i njeno aktivno angažovanje na ubrzanju tog procesa, rekao je Vučić u razgovoru sa Dendijasom, s kojim je razgovarao o regionalnoj i multilateralnoj saradnji, evrointegracijama, aktuelnoj energetskoj krizi, gorućim geopolitičkim pitanjima, kao i o ratu u Ukrajini.

Nadamo se da će četvrti sastanak Visokog saveta za saradnju biti uskoro održan. Istovremeno očekujemo i dalje unapređenje ekonomske saradnje, povećanje obima robne razmene, sa ciljem da ona dostigne milijardu evra, kao i još veće prisustvo grčkih investicija na tržištu Srbije, naglasio je Vučić, saopštila je Služba predsednika Republike za saradnju sa medijima. (kraj) dar/ivt/dj

Share: