Iznuđena odluka, ne hir

15:41 08. 11. 2022. FoNet | Ivana Šanjević

KOSOVSKA MITROVICA - Rigidna politika jednog čoveka, usmerena prema severu Kosova, dovela je do jedine mogućnosti – da odemo iz suda, ocenio je administrativni radnik u Osnovnom sudu u Mitrovici Marko Jakšić, navodeći kako je izgledao odlazak Srba iz suda.

Za ovih pet godina ljudi koji su sarađivali u interesu obe zajednice izgradili su prijateljski odnos. Kad je svima bilo jasno da je to poslednji izlazak, bilo je emocija, suza, žao mi je što to neko nije dokumentovao, bio bi izuzetan dokumentarac kako je jedan čovek koji stvara probleme na Kosovu jedinu uspešnu briselsku priču lako uništio, naglasio je Jakšić.

"Nadam se da oni koji su uništili uspešnu multietničku priču, a to je pravosuđe, jer su insistirali na glupavim temama kao što su tablice, koje nisu ujele nijednog Albanca. Čini mi se da su i Albanci besni na Kurtija, jer je vratio stvari u 2013. godine", naglasio je Jakšić.

Svi su bili svesni da naš izalazak nije bio usmeren protiv naših kolega, niti protiv albanskog naroda, nego je posledica jednog čoveka, on ima i druge ljude, poput Osmani i Svečlje, istakao je Jakšić, aludirajući na premijera Kosova Aljbina Kurtija, prenosi N1. (kraj) vbr/ivt/bdr

 

Share: