Kosovo je bezbedno

16:34 04. 11. 2020. FoNet | Spomenka Vlatković

Priština - Ministar unutrašnjih poslova Kosova Agim Veljiu i v.d. generalnog direktora kosovske policije Samedin Mehmeti ocenili su danas da trenutno ne postoje konkretne indikacije ili informacije o mogućem terorističkom napadu na Kosovu, ali da čak ni Kosovo na to ne može bit imuno, kao što nisu ni zemlje u regionu i šire, saopštila je Kosovska policija.

"Zatražio sam od kosovske policije i drugih bezbednosnih institucija da kontinuirano procenjuju bezbednosti, pretnje bilo koje kriminalne aktivnosti, uključujući pretnju terorizmom, kao i da povećaju mere bezbednosti u skladu sa potrebama i procenama", naglasio je Veljiu, dodavši da su kosovske institucije spremne da spreče bilo kakvu bezbednosnu pretnju, preneo je portal KoSSev.

U Prištini je toku operacija Specijalnog suda za zločine na Kosovu, uz podršku Euleksa i Kosovske policije u toku koje je, prema izvorima iz kosovskih medija, obavljen pretres kuće bivšeg predsednika kosovskog parlamenta i jedne od ključnih figura OVK Jakupa Krasnićija. (kraj) vip/sv/dpv

Share: