Afera Ikona udarac imidžu BiH

17:37 19. 12. 2020. FoNet | Jadranka Stanimirović

Sarajevo - Afera "Ikona" u kojoj se našao predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, donela je novi udarac imidžu BiH, ocenili su danas predsednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović i bivši ministar spoljni poslova BiH Igor Crnadak, prenosi klix.ba.

Potez predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika, da ukradenu ukrajinsku ikonu pokloni ruskom ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu, Crnadak smatra nezapamćenom blamažom.

"S obzirom na to da su iz Rusije objavili da će Lavrov vratiti tu ikonu, to se može nazvati najvećim međunarodnim skandalom u istoriji Republike Srpske od kada postoji. Pokazao se prevarantski mentalitet ljudi koji vode RS i ovaj put smo imali priliku da to vidi celi svet i uveri se u ono što opozicija godinama govori. Sada smo došli u situaciju da se pošteni narod RS crveni i sramoti zbog ovakve arogantnosti, pohlepe i primitivizma", rekao je Crnadak.

Budući da se Milorad Dodik do sada nijednom lično nije oglašavao vezano za ikonu i da se o njoj skoro nikako ne govori u pojedinim medijima u RS, Crnadak je naglasio da se time samo pogoršava situacija.

"Ne znam razlog zbog čega se on ne oglašava jer je time doprinio dodatnim špekulacijama i klasifikacijama ovog slučaja. Bilo bi bolje da je odmah odreagovao i pojasnio celu situaciju. Na ovaj način se stvaraju brojne zablude i ne zna se prava istina. Jedino što u svemu ovome može, barem malo popraviti situaciju, je ostavka Milorada Dodika, ali i rukovodstva RTRS na kojem afera 'Ikona' još uvek ne postoji", poručio je na kraju Crnadak. (kraj) js/dpv

Share: