Predsednik svih Amerikanaca

18:58 20. 01. 2021. FoNet | Davor Pašalić

VAŠINGTON - Novi američki predsednik Džozef Bajden danas je, pošto je položio zakletvu i stupio na dužnost, poručio da će biti predsednik svih Amerikanaca i da će se za sve one koji ga nisu podržali boriti na isti način kao i za svoje pristalice.

Braniću Ustav, demokratiju i Ameriku, radeći za opšte dobro, poručio je Bajden.

Prema njegovim rečima, SAD će nadvladati izazove kakve predstavljaju napad na demokratiju, pandemija virusa korona, nejednakost, rasizam i klimatske promene.

Ponovo ćemo sarađivati sa svetom i predvodićemo ga snagom našeg primera, izjavio je Bajden, navodeći da je demokratija krhka, ali da je u SAD ponovo pobedila, o čemu svedoći i današnji mirni prenos vlasti.

Uz ocenu da je "volja naroda ostvarena", Bajden je poručio: Američka priča zavisi od svih nas. Mi smo dobar narod, daleko smo stigli, ali treba da nastavimo još dalje.

Snage koje nas dele nisu nove, to je borba između ideala i ružne stvarnosti, ali treba da udružimo naše snage, radi jedinstva, rekao je Bajden, uz konstataciju: U ovom trenutku moramo biti Sjedinjene Američke Države.

Slušajmo jedni druge, poštujmo se, politika ne mora biti požar koji uništava sve pred sobom, poručio je Bajden. (kraj) is/drp/dpv

Share: