Američki dizajneri u modi

00:03 21. 01. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

VAŠINGTON - Bivša prva dama Sjedinjenih Američkih Država Melanija Tramp je protekle četiri godine u Bjeloj kući pokazivala sklonost etabliranim evropskim dizajnerima, ali novi predsednički par je na dan inauguracije izabrao američke dizajnere, što je učinila i potpredsednica SAD Kamala Haris.

Haris je izašla pred američki narod u kreacijama dva dizajnera afro-američkog porekla Kristofera Džona Rodžersa iz Baton Ruža i Sergija Hadsona iz Južne Karoline.

Njih dvojica su među najpopularnijim afro-američkim dizajnerima u Americi, a obojica su oblačili i bivšu prvu damu Mišel Obama, kao i pevačicu Bijonse.

Novoizabrani predsednik Džo Bajden, kao i Kamalin suprug Daglas Emhof, nosili su odela Ralfa Lorena, koji u Americi više od 40 godina predstavlja standard luksuzne mode, prenose mediji.

Nova prva dama Džil Bajden obukla je plavi kaput od tvida sa baršunastim manžetama i haljinu ukrašenu kristalima i biserima Svarovski, kao i odgovarajuću satensku masku za lice, koju je dizajnirala mlada dizajnerka Aleksandra O'Nil za brend Markarian, koji se tek probija u svetu mode. (kraj) is/ivt/dpv

Share: