Pirova pobeda

12:07 05. 09. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

PODGORICA - "Vlada Crne Gore obezbedila je nasilnu intronizaciju mitropolita Joanikija, protivno volji ogromne većine građana Cetinja i značajnog broja građana Crne Gore", ocenio je crnogorski predsednik Milo Đukanović, navodeći da je u pitanju Pirova pobeda.

"Danas smo na Cetinju svedočili velikoj sramoti SPC i Vlade Crne Gore, sramoti nezapamćenoj u dugoj istoriji crnogorske države, i jednako tako u istoriji ukupnog pravoslavlja", konstatovao je Đukanović.

Kako kaže, brutalnom zloupotrebom državnih resursa, pre svega vojske i policije, "i potpuno neprimerenom upotrebom sile protiv mirno okupljenih građana u crnogorskoj prestonici, Vlada Crne Gore je obezbedila nasilnu intronizaciju mitropolita Joanikija, protivno volji ogromne većine građana Cetinja i značajnog broja građana Crne Gore".

"Samo čovek bez dostojanstva bi sebi dozvolio da na takav način, helikopterskim desantom na crnogorsku prestonicu i pod zaštitom pancirskih ćebadi, bude uveden u Cetinjski manastir i da na taj način osramoti tron Svetog Petra Cetinjskog", smatra Đukanović.

Milo Đukanović smatra da je ovo Pirova pobeda Vlade "koja i dalje "besprizorno služi velikodržavnim interesima i SPC kao udarnoj pesnici velikosrpskog nacionalizma protiv Crne Gore". (kraj) ivt/nm

Share: