Svet

Srbija

Reels

Procena projekta

Mi sami, odnosno naše institucije moraju da sprovedu adekvatnu procenu uticaja Rio Tinta na životnu sredinu i adekvatnu kalkulaciju ekonomske isplativosti tog projekta, izjavio je FoNetu programski koordinator Fondacije BFPE za odgovorno društvo Damir Dizdarević.
Vidi sve
Garancije su na nama
Garancije su na nama
Memorandum o kritičnim sirovinama potpisan Evropskom komisijom mogao bi da ubrza evropske integracije zemlje, izjavio je FoNetu programski koordinator Fondacije BFPE za odgovorno društvo Damir Dizdarević, ali smatra da je problem što Srbija nije ispunila brojne uslove, pre svega u ključnim oblastima, poput vladavine prava i zaštite životne sredine.
/
Problemi inflitracije
Problemi inflitracije
Neplansko građenje jedan je od uzroka poplava u urbanim sredinama, rekla je FoNetu meteorološkinja Ana Vuković Vimić, naglasivši da se ne vodi računa o tome gde se sliva voda iz ulica ili novih vodonepropusnih površina, pa dolazi do sakupljanja prekomerne količine vode.
/
Odraz stanja u društvu
Odraz stanja u društvu
Problem srpskog jezika u medijima jednak je problemu jezika u svim sferama života, izjavio je FoNetu viši naučni saradnik u Institutu za srpski jezik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Slobodan Novokmet i ocenio da način na koji se odnosimo prema jeziku govori o tome kakvi su nam društvo, školstvo, zdravstvo i ekonomija.
/
PRESSEK nedelje
PRESSEK nedelje
Pregled najvažnijih događaja u Srbiji od 15. do 21. jula 2024. godine. Proizvodnja Novinska agencija FoNet. Novinarka Tamara Skrozza, ton Mirjana Nikolić.
/