Promo

Prethodna godina bila najuspešnija u poslovanju kompanije

Beograd na vodi isplaćuje dividende

25. 03. 2022. 15:29 | FoNet

BEOGRAD - Kompanija Beograd na vodi isplatiće dividende u vrednosti od 10 miliona evra, a trećina tog iznosa biće uplaćena u državni budžet, budući da Republika Srbija učestvuje u vlasništvu kompanije sa 32%, saopšteno je danas.

Prethodna godina bila je najuspešnija godina u poslovanju društva Beograd na vodi d.o.o. od početka projekta. T

U 2021. godini, Beograd na vodi d.o.o. ostvario je ukupne prihode od 185 miliona evra, a neto dobit za isti period iznosi 29,5 miliona evra. .

"Tokom 2021. godine, završili smo izgradnju još četiri stambene zgrade, tako da je ukupan broj useljenih stanova u okviru projekta dostigao 1.500 u sedam završenih zgrada. Da je interesovanje za stanovanje u Beogradu na vodi veliko, govori podatak da smo prošle nedelje prodali jubilarni 4000. stan. Poslovni planovi kompanije su pre svega razvojni, pa će se najveći deo dobiti i dalje ulagati u izgradnju, a zahvaljujući pozitivnim rezultatima poslovanja, deo će biti uplaćen u bužet Republike Srbije“, rekla je direktorka Beograda na vodi Zorana Burlić.

Ona je dodala da je Beograd na vodi pokrenuo brojne infrastrukturne projekte u gradu i da angažovanje građevinske i pratećih industrija na projektu doprinosi rastu BDP-a.

Paralelno sa izgradnjom stambenih zgrada, u Beogradu na vodi radi se i na izgradnji infrastrukture.

Do sada je u okviru projekta izgrađeno šest kilometara novih saobraćajnica, rekonstruisan je Savski trg, otvoren je Savski park koji obuhvata površinu od četiri fudbalska terena, a Galerija, najveći tržni centar u regionu, već je postala nezaobilazna destinacija za šoping, gastronomiju i zabavu.

Radovi na eksterijeru Kule Beograd, najviše zgrade u regionu i novog simbola prestonice, privode se kraju, a uporedo se odvijaju i unutrašnji radovi u impresivnoj građevini u kojoj će se nalaziti renomirani hotel i brendirani stanovi St. Regis.

Finansijski izveštaji kompanije Beograd na vodi d.o.o. pokazuju pozitivnu razliku od preko 40 miliona evra od početka projekta.

Na izgradnji je trenutno angažovano blizu 2.200 radnika. (kraj) dep/dj

Share: