Košarkaši na prvenstvu Evrope

18:31 19. 02. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

TBILISI - Muška košarkaška reprezentacija Srbije obezbedila je učešće na prvenstvu Evrope, koje će biti održano naredne godine, pošto je danas u Tbilisiju, u petom kolu kvalifikacija, savladala Gruziju sa 92:66 (13:10, 24:21, 28:20, 27:15) i osigurala drugo mesto u grupi.

U poslednjem kolu Srbija će u nedelju igrati protiv Švajcarske i ukoliko pobedi, a Gruzija izgubi od Finske, biće prva u E grupi.

Reprezentacija Srbije je bez košarkaša koji igraju u evroligaškim klubovima i u NBA ligi danas odigrala odličan meč i lako se revanširala Gruziji za poraz u drugom kolu.

Košarkaši Srbije su od prvog minuta preuzeli kontrolu igre i rezultata i već na polovini prve četvrtine naš tim je imao devet poena prednosti. Gruzija je uspela da uhvati priključak, ali je u drugoj četvrtini taj napad odbijen i na poluvreme se otišlo sa dvocifrenom prednošću za Srbiju.

U drugom poluvremenu našim igračima je proradio šut za tri poena i prednost je iz minuta u minut uvećavana, tako da je izostala neizvesnost u završnici.

Zanimljivo je da je Srbija imala bolji procenat šuta za tri, nego za dva poena. Van linije 6,75 metara košarkaši Srbije su pogodili 13 puta iz 22 pokušaja, što je skoro 60 odsto, dok je za dvojku pogođeno 55 odsto šuteva.

S druge strane, odlično smo odigrali odbranu na spoljnim igračima Gruzije, pa su domaćini postigli samo tri trojke iz 23 pokušaja.

Pored toga, Srbija je ostvarila premoć u skoku, imala je manje izgubljenih i više osvojenih lopti, pa je nadvisila domaćina u svim elementima igre. (kraj) is/dpv

Share: