Vučić krši pravila

16:33 01. 11. 2020. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Građanski demokratski forum saopštava (GDF) da je, kršeći sva pravila u međunarodnim odnosima, gazeći diplomatske konvencije o relacijama između suverenih država, predsednik Srbije Aleksandar Vučić otišao u Crnu Goru, a da se prethodno nije najavio Ministarstvu spoljnih poslova susedne države.

"Time je Vučić i ovoga puta jasno demonstrirao arogantno, izazivačko držanje prema našim susedima i potvrdio neslavni status ključnog faktora nestabilnosti u regionu", ističe GDF.

"Tretirajući Crnu Goru kao unutrašnje pitanje Srbije, Vučić je dokazao umešanost u politčke procese u toj državi, demantujući one koji negiraju njegovo svakodnevno mešanje i u pokušaje formiranja crnogorske vlade, trudeći se da izbori što bolji status za svoje političke marionete", smatraju u Građansko demokratskom forumu.

GDF najoštrije osuđuje "bahato i autoritarno ponašanje predsednika Srbije, koji mešanjem u unutrašnja pitanja naših suseda, s pozicija velikosrpstva, nacionalizma i klerikalizma učvršćuje hipoteku Srbije kao zemlje koja je mnogo više doprinela razvoju višedecenijskih sukoba nego njihovom prevazilaženju". (kraj) is/lč/nm

Share: