"Oko sokolovo" pred USS

15:11 08. 11. 2020. FoNet | Anđelija Stojković

BEOGRAD - Odbornik Narodne stranke u Skupštini Beograda Miloš Pavlović kaže da je sistem nadzora parkiranja "Oko sokolovo" uveden na osnovu "nezakonitih i protivustavnih odluka" i najavio da će pred Ustavnim sudom pokrenuti postupak za ocenu njegove ustavnosti i zakonitosti.


Najavljuje da će od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu tražiti da budu stavljene van snage odluke o Komunalnoj miliciji.

"Tim odlukama se nanosi šteta i Gradu i Beograđanima. Komunalna milicija nije nadležna za saobraćaj, jer su Zakonom o komunalnim delatnostima tačno određene takve delatnosti, a među njima nije javni saobraćaj", rekao je Pavlović u programu "Otvoreno".

On je precizirao da Komunalna milicija nije nadležna za propisivanje saobraćajnih prekršaja, jer po Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima njen posao nije da obavlja nadzor i kontrolu saobraćaja.

"Pored toga, Parking servis naplaćuje najmanje 12 000 dinara za uslugu odnošenja vozila 'paukom' u slučaju nepropisnog parkiranja, što je preskupo i predstavlja zloupotrebu monopolističkog položaja tog javnog preduzeća", smatra Miloš Pavlović. (kraj) lj//and/nm

Share: