Zastrašivanje kritičara vlasti

16:17 10. 11. 2020. FoNet | Bojan Bednar

BEOGRAD - "Uvrede koje je opskurna ličnost naše nekulture i posrnule estrade, takozvani Aca Lukas, uputio novinarki Žaklini Tatalović, zapravo su deo zastrašivanja onih koji imaju kritičko mišljenje prema sadašnjoj vlasti i svim njihovim pajacima, marionetama i glasnogovornicima", saopštavaju Zajedno za Srbiju (ZZS) i Građanski demokratski forum (GDF).

"Kada pojedinac bez kulture i obrazovanja nepristojno i vulgarno vređa nekoga, to može da bude usamljen primer kakvih, na žalost, ima mnogo, ali bez širih posledica, ali kada neko takav dobije mogućnost da na veoma gledanoj televiziji, s očiglednim predumišljajem vređa novinarku, onda je to strateški čin moćnika", navodi se u zajedničkom saopštenju.

ZZS i GDF ocenjuju da su moćnici rešili da takve uvrede i omalovažavanja njihov čovek, na njihovoj televiziji, s njihovim sagovornicima, lansira u javnost, "promovišući govor koji treba da svima koji drugačije misle stavi do znanja da se to i njima može dogoditi, da je drugačije mišljenje zabranjeno i da se neće tolerisati". (kraj) bdb/nm

Share: