Popović u RS

17:58 10. 11. 2020. FoNet | Davor Lukač

UGLJEVIK - Ministar bez portfelja Nenad Popović posetio je opštine Ugljevik i Lopare u Republici Srpskoj i ukazao na značaj još tešnje ekonomske saradnje između Srbije i RS, saopštava Srpska narodna partija (SNP), čiji je Popović predsednik.

"Naše veze su prirodne, jer smo svi pripadnici jednog, srpskog, naroda. Treba da udružimo naše potencijale i da kroz Sporazum o specijalnim paralelnim vezama razvijamo najbolju saradnju u ekonomiji, kulturi, nauci, novim tehnologijama. Ekonomija je ključna za stabilnost RS", istakao je Popović.

Tokom razgovora s načelnikom Opštine Lopare Radom Savićem Popović konstatovao je da je ta opština čuvar RS, i poručio da će se truditi da što više projekata koje finansira Srbija bude usmereno na razvoj tog kraja.

U Ugljeviku se Popović sastao s načelnikom Opštine Vasilijem Perićem, koji ga je upoznao s činjenicom da je ta opština jedna od najrazvijenijih u RS po zaposlenosti i zaradama.

Popović je posebno ukazao na značaj stvaranja što većeg broja start ap kompanija koje bi zapošljavale mlade inženjere i razvijale nove proizvode i usluge za potrebe lokalne privrede, a pre svega u oblasti rudarstva i zaštite životne sredine. (kraj) vip/dal/nm

Share: