Dodik obišao kovid pacijente

22:45 13. 11. 2020. FoNet

Banjaluka - Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik večeras je, poslednjeg dana predizborne kampanje za lokalne izbore, posetio odeljenja banjalučkog Kliničkog centra u kojem su smešteni oboleli od korona virusa, a obilazak je prenosila Radio-televizija Republike Srpske (RTRS).

Dodik je posetio Univerzitetski - klinički centar Republike Srpske u Banjaluci da bi pružio podršku pacijentima i zdravstvenim radnicima, objavila je na svom portalu RTRS, citirajući Dodikovu izjavu da je "potresen".

"Zaista je bilo potresno videti bolesne ljude. Potresen sam ljudima koji su u tom stanju. Poželeo sam im da svi dođu kući, da budu zdravi i sa svojm porodicama", izjavio je Dodik i najavio da će RS dodatno pomoći zdravstvene radnike, kroz dodatke njihovim platama.

Sarajevski portal Klix.ba prenosi da je Dodik, odeven u zaštitnu odeću kakvu nose lekari koji se brinu zaraženim pacijentima u teškom stanju, u pratnji televizijskih kamera ulazio iz sobe u sobu i zaustavljao se pored pacijenata, od kojih su neki i na respiratorima.

Na snimcima se vidi da se Dodik naginje nad krevete i pokušava da govori sa pacintima među kojima je bilo onih koji ne mogu da komuniciraju. (kraj) vip/js/dpv

Share: