Ovo neću da potpišem

21:58 28. 02. 2023. FoNet | Anđelija Stojković

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak dolaziti u Beograd i Prištinu da bi se radilo na implementacionom planu, koji govori o uređenju regionalnog predstavljanja, slobode i protoka kapitala, carinskih pečata ili eksteritorijalnost za SPC.

Na pitanje kakve su šanse da se nešto promeni u francusko-nemačkom planu, Vučić je za Radio-televiziju Srbije rekao: "Nikakve" i da će Evropska unija francusko-nemački plan tretirati kao svoj okvir i da su mu rekli da se o njemu ne može pregovarati.

"Neću da implementiram ulazak Kosova u UN, niti bilo šta slično. Mi pravimo implementacioni plan. I mi i Priština ćemo nešto da predložimo. O svemu drugom smo spremni da razgovaramo i pregovaramo, ali ovo neću da potpišem", kazao je Vučić i dodao da kao predsednik Republike neće pristati na ulazak Kosova u UN.

Na pitanje šta je na kraju procesa, Vučić je odgovorio: "Je li Srbija potpisala to, nije. Šta onda hoćete". (kraj) is//and/bdr

Share: