Regionalno povezivanje

13:08 28. 09. 2020. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je danas sa ministrima komunikacija i prometa BiH Vojinom Mitrovićem i saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđem Popovićem radove na izgradnji auto-puta Sremska Rača - Kuzmin, deonicu mosta preko Save, saopšteno je iz njenog kabineta.

Obilasku je prisustvovao i ambasador Turske Tanžu Bilgič, a Mihajlović je ukazala da je važno da građani znaju koliko Srbija radi na regionalnom povezivanju, kao i da to nije samo pitanje izgradnje auto-puta i mosta, već i integrisanih graničnih prelaza koji će doprineti bržem kretanju ljudi i robe, manjim transportnim troškovima i skraćenju čekanja na granicama.

Važno je da se kao region povežemo, jer to znači bolje uslove života za naše građane, da ostanu da žive u ovim krajevima. Srbija učestvuje sa 13 milijardi evra u infrastrukturnim projektima koji nas povezuju sa regionom, bilo da je reč o BiH, Crnoj Gori, Mađarskoj, Makedoniji ili Albaniji. Za ovaj auto-put i most izdvojili smo 220 miliona evra i verujem da će most za dve i po godine biti završen, kako izvođač obećava, rekla je ona. (kraj) vbr/dal/dj

Share: