Dolovac se ruga građanima

14:21 04. 10. 2020. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke Vladimir Gajić kaže da je republička tužiteljka Zagorka Dolovac svojim nečinjenjem i ćutanjem o kriminalu i desetinama afera postala jedna od najodgovornijih za „opštu kriminalizaciju srpskog društva“, kao i da se svojim izjavama ruga građanima!

„Zagorka Dolovac je dala zapanjujuću izjavu da je policija na letošnjim demonstracijama u Beogradu postupala u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, čime se narugala građanima, jer su ceo svet obišli snimci brutalne sile koju je primenila policija“, smatra Gajić.

Povodom intervjua Zagorke Dolovac listu „Blic“, Gajić kaže da je jedina korist koju javnost ima od toga činjenica da se utvrdilo da ipak nije nestala, kao što su neki pomislili.

„Sve ostalo su obične politikantske fraze začinjene svojevrsnom omertom, odnosno gromoglasnom tišinom u vezi s desetinama slučajeva i afera o kojima bi Tužilaštvo moralo da kaže svoju reč“, ocenjuje Gajić.

Dodaje da je Zagorka Dolovac poručila da Tužilaštvo radi samo na osnovu dokaza, "ali je jedino ispustila iz vida da objasni koji je to državni organ u čijem je osnovnom opisu posla da zajedno s policijom prikuplja dokaze“.

„Zagorka Dolovac se proslavila u svom ketmanstvu koje nema poređenja u Evropi u poslednjih deset godina, zbog čega smatram da je jedna od najodgovornijih osoba za opštu kriminalizaciju srpskog društva, od mesne zajednice do vrha državnih institucija“, naglašava Valdimir Gajić.

On smatra da je ovo vreme najveće pljačke narodne imovine u istoriji Srbije "koja je postala meka za pranje novca stečenog najopasnijim vidovima kriminala; od trgovine narkoticima i sada već endemske korupcije u koju su umešani pre svega članovi vladajućeg SNS-a".

Gajić kaže da više ne postoji linija razdvajanja između države i mafije i da je Srbija jedina u svetu u kojoj mafija ima svoju državu.

„Više od 100 mafijaških likvidacija se dogodilo od kada Zagorka Dolovac predvodi srpsko tužilaštvo a, osim u nekoliko slučajeva, ne vidimo ni da postoje istrage, a kamoli da je neki predmet izašao pred sud“, podseća Vladimir Gajić.

On navodi da se pred očima republičke tužiteljke sprovode organizovane pljačke državne imovine, kao što su slučajevi „Krušika“ i Telekoma Srbija, projekta Beograd na vodi, prodaje PKB-a i građevinski poduhvati dve privatne kompanije u Novom Sadu.

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke je ukazao da, nasuprot tvrdnjama Zagorke Dolovac, stoji činjenica da se Srbija više ne smatra demokratskom državom i da je kredibilne institucije u svetu ocenjuju kao hibridnu i nedemokratsku državu s najvišim nivoom korupcije. (kraj) is/nm

Share: