BIA radi za vlast, a ne državu

14:19 11. 10. 2020. FoNet | Jasmina Džabić

BEOGRAD - Predsednik Narodnog slobodarskog pokreta (NSP) Miroslav Parović saopštava da je, prema informacijama koje je dobio, Bezbednosno-informativna agencija (BIA) nedavno radila analizu o uticaju Rusije na Srpsku pravoslavnu crkvu, i preko nje na unutrašnje prilike u Srbiji - i zatražio odgovor ko je tražio i odobrio njenu izradu!

Analiza je rađena u okviru priprema državnog vrha za potpisivanje sporazuma u Vašingtonu, navodi Parović u pisanoj izjavi, i traži da državni vrh i rukovodstvo BIJE odgovore da li je prilikom njene izrade rađena neka od mera tajnog praćenja visokih crkvenih velikodostojnika?

Kako je istakao, njegova saznanja govore da se u tom, kao i u mnogim drugim slučajevima, BIA, ali i Vojno-obaveštajna i Vojno-bezbednosna agencija, koriste ne u cilju zaštite države i ustavnog poretka, već za zaštitu vlasti Aleksandra Vučića.

"U konkretnom slučaju, svima koji su bili uključeni u izradu bezbednosne procene bilo je jasno da SPC neće rušiti ustavni poredak Srbije, tako da je jedini razlog ovog novog špijuniranja crkve strah vlasti od toga da se ne desi crnogorski scenario i pravljenje alibija da se pred svetom Rusija optuži za rušenje vlasti", ocenjuje Miroslav Parović. (kraj) lj/dal/nm

Share: