Hvala i kritičarima!

20:15 28. 10. 2020. FoNet | Ivana Šanjević

Beograd - Mandatarka za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić zahvalila je večeras, na kraju rasprave svim poslanicima, onima koji su podržali program rada vlade i tim koji je predstavila, ali i onima koji neće glasati "za", jer je to prirodno i normalno u demokratskom društvu kakvo je Srbija.

Verujem da ćete u prvih 100 dana rada Vlade videti koliko zaista možemo da uradimo i kako to može da doprinese da provučemo ovaj naš brod Srbije kroz oluje koje nas čekaju ove i tokom 2021. godine i izađemo ponovo kao pobednici, rekla je Brnabić na kraju rasprave o izboru nove Vlade Srbije.

Ponosna sam i zahvalna, jer mi se čini da smo danas posle mnogo vremena čuli konstruktivnu raspravu i pokazali građanima kako to izgleda kada imate parlament u kojem njihovi predstavnici razgovaraju o stvarima koji se tiču kvaliteta njihovog života, naglasila je ona.

Brnabić je najavila za sutra u 8 sati sednicu Vlade Srbije, kao i rebalans budžeta koji će biti pred poslanicima naredne nedelje.

Mi ćemo biti vlada kontinuiteta i jedinstven tim sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, poručila je ona.

Ne očekujem da ćemo mi imati uvek i stalnu podršku parlamenta, očekujem da ćete kontrolisati naš rad, ukazivati nam na greške koje pravimo, rekla je Brnabić. (kraj) lj/ivt/dpv

Share: