Izbori 2024

Zadovoljni ali pokradeni

12:07 04. 06. 2024. FoNet | Bojan Bednar

BEOGRAD - Kandidat za gradonačelnika Beograda liste "Za zeleni Beograd" Dejan Žujović izjavio je danas FoNetu da je zadovoljan ulaskom te liste u skupštine više beogradskih opština, ali ne i uspehom na nivou Beograda, gde misli da su pokradeni.

Žujović je rekao da sumnja na izbornu krađu jer se ne poklapa broj ljudi koji je glasao za listu "Za zeleni Beograd" na opštinskom nivou i na gradskom nivou.

Prema njegovim rečima, nemoguće je i nelogično da lista "Za zeleni Beograd" na Čukarici dobije skoro 11 odsto glasova, a na gradskom nivou ima tek nešto više od jedan odsto glasova.

Žujović je ocenio da će takva situacija biti sve dok ne budu napravljene korenite promene u izbornom sistemu i posloži se sve tako da odgovara građanima, a ne strankama.

Žujović je rekao da odbornici liste "Za zeleni Beograd" u opštinskim skupštinama najverovatnije neće imati moć presudnog odlučivanja o tome ko će biti na vlasti u tim opštinama, ali je istakao da je to tek početak za listu "Za zeleni Beograd" (kraj) vem/bdb/bdr

Share: